Dobrodošli u dom za stare "Niveus Tim"
Nakon prijema u Dom korisnicima se obezbeđuje psihosocijalna podrška u cilju adaptacije na uslove domskog smeštaja. Tokom perioda adaptacije socijalni radnik svakodnevno posećuje korisnika, obavlja razgovore sa njim i kreira individualni plan rada u skladu sa potrebama, potencijalima i interesovanjima korisnika. Socijalni radnik Doma kontinuirano komunicira sa srodnicima, obezbeđuje korisnicima i srodnicima informacije iz domena socijalne zaštite, i sarađuje sa relevantnim ustanovama kako bi se osiguralo sveobuhvatno zbrinjavanje i zaštita prava i interesa korisnika. U Domu "Niveus tim" korisnicima su dostupne sledeće aktivnosti: 1) RADNO – OKUPACIONA TERAPIJA koja uključuje likovnu terapiju odnosno kreativno crtanje i slikanje, izrada dekoracija za Dom i čestitki za praznike, edukativne aktivnosti poput osposobljavanja starih lica za upotrebu savremene tehnologije, edukacije o značaju fizičke aktivnosti i zdrave ishrane, biblioterapija, muzičke radionice, kreativno pisanje 2) ZABAVNE AKTIVNOSTI kao što su organizovanje filmskih večeri u dnevnom boravku, slušanje muzike, igranje društvenih igara, šaha, karti, proslave rođendana korisnika, verskih praznika, 8. marta, organizovanje kvizova i takmičenja 3) REKREATIVNE AKTIVNOSTI poput individualnih i grupnih vežbi u objektu i na otvorenom, šetnje 4) IZLETI i posete kulturno-umetničkim manifestacijama u Kniću Korisnicima Doma dostupna je i usluga dostavljanja dnevne štampe. Pored navdenih aktivnosti socijalni radnik Doma redovno organizuje i video-pozive između korisnika i njihovih srodnika i prijatelja. Na ovaj način korisnicima se obezbeđuje komunikacija sa porodicom tokom perioda zabrane poseta kao i komunikacija sa srodnicima i prijateljima koji žive u inostranstvu.
Bezbednost i zdravlje korisnika su nam na prvom mestu, stoga Dom Niveus tim strogo poštuje preporuke i instrukcije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u vezi sa epidemiološkom situacijom izazvanom virusom Kovid-19. Sve navedene aktivnosti organizuju se u skladu sa preporukama i instrukcijama resornog Ministarstva.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Ako nastavite da koristite naše veb-stranice, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića.