Dobrodošli u dom za stare "Niveus Tim"
Dom za smeštaj odraslih i starih lica Niveus tim površine 550 m2 prostire se na dve etaže (prizemlje i prvi sprat) sa ukupnim smeštajnim kapacitetom za 37 korisnika. Objekat je namenski projektovan i građevinski izveden tako da zadovolji najviše kriterijume definisanih normi i standarda, propisanih od strane resornog Ministarstva. Dom poseduje moderni protivpožarni sistem i savremenu grejnu instalaciju a svaka prostorija opremljena je klima uređajem. Prizemlje i sprat povezani su modernim, prostranim, multifunkcionalnim liftom kao i stepenicama čime je osigurano nesmetano kretanje korisnika unutar objekta. Korisnicima su na raspolaganju luksuzno opremljene sobe, od jednokrevetnih do četvorokrevetnih, sa pogledom na prirodu i vrt. Svaka soba ima televizor kao i stabilnu internet konekciju što našim korisnicima omogućava realizovanje video poziva i komunikacije sa srodnicima i prijateljima. Objekat je potpuno prilagođen pokretnim, polupokretnim i nepokretnim licima, a u svim sobama nalaze se SOS tasteri za upućivanje poziva medicinskom osoblju i negovateljicama. Dom raspolaže i savremenim bolničkim krevetima namenjenim za smeštaj zavisne kategorije. Sobe za ovu kategoriju korisnika pokrivene su kamerama za video nadzor, a u cilju osiguranja maksimalne bezbednosti korisnika, u sobama su izvedeni specijalizovani podovi za amortizaciju udara i sprečavanje povreda u slučaju pada. Bolnički kreveti opremljeni su medicinskim i antidekubitalnim dušecima kao i specijalnim stolovima za hranjenje osoba u krevetu.
Za svakog korisnika obezbeđen je prostor za odlaganje ličnih stvari u vidu prostranog ormana i noćnog stočića. Lične stvari korisnika evidentiraju se prilikom prijema na domski smeštaj i o njima se stara domsko osoblje. Korisnicima se pruža mogućnost da samostalno dekorišu svoj prostor ličnim predmetima kao što su jastuci, prekrivači, suveniri, fotografije i drugi predmeti od sentimentalne vrednosti. U Domu se nalazi glavni dnevni boravak sa trpezarijom koji je smešten na prvom spratu i dva manja boravka od kojih se jedan nalazi takođe na prvom spratu, dok je drugi u prizemlju. Ove prostorije dizajnirane su tako da korisnicima pruže konfor i udobnost kao i mogućnost druženja u toploj porodičnoj atmosferi. Dnevni boravci ukrašeni su sobnim cvećem i umetničkim slikama, a svaki poseduje i LCD televizor sa brojnim TV i radio kanalima. Naše korisnike podstičemo da zajedno sa nama učestvuju u dekorisanju zajedničkog prostora sa ciljem stvaranja osećaja pripadnosti i zajedništva. Dom poseduje prostrano prednje i zadnje dvorište sa popločanim stazama za šetnju, ukupne površine 25 ari. Objekat ima dva izlaza koja su sa dvorištem povezana stepenicima i rampom za invalidska kolica. U zadnjem dvorišu nalazi se vrt sa fontanom i letnjikovcem kao i veliki broj klupa za sedenje. Prelepi prirodni ambijent sa cvećem i zelenilom idealan je za opuštanje, druženje, rekreativne i baštovanske aktivnosti.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Ako nastavite da koristite naše veb-stranice, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića.