Dobrodošli u dom za stare "Niveus Tim"
Dom za smeštaj odraslih i starih lica Niveus tim nalazi se u pitomom predelu opštine Knić, Ravni gaj nedaleko od državnih putnih pravaca Kragujevac-Kraljevo i Kragujevac-Čačak. Opština Knić udaljena je oko 20 km od Kragujevca, 41 km od Čačka, od Kraljeva 43 km i Gornjeg Milanovca 33 km. Dobra geografska pozicija i putni pravci omogućavaju jednostavno kretanje i mobilnost građana između ovih opština. Dom Niveus tim smešten je u mirnom, idiličnom predelu, poznatom po svežem i izrazito čistom vazduhu koji, zahvaljujući ruži vetrova, stiže sa Kopaonika i Rudnika. Naši korisnici u prilici su da uživaju u predivnom prirodnom ambijentu i izvanrednoj klimi, okruženi zelenilom, daleko od gradske vreve i buke. Opštinu Knić karakterišu izuzetne prirodne lepote među kojima su najpoznatiji Borački Krš i Gružansko jezero. Turistički potencijal Knića iz godine u godinu privlači sve više domaćih i stranih posetilaca, i ova destinacije polako postaje jedna od najpopularnijih u Republici Srbiji. Ljubitelji planinaranja i aktivnog turizma mogu posetiti Gledićke planine i Kotlenik a ono po čemu se ovaj kraj posebno ističe je dobro razvijen seoski turizam i bogata gastronomska ponuda. U selu Čestin, nedaleko od Gruže nalazi se manastir Kamenac. Prema predanju manastir je početkom XV veka podigao despot Stefan Lazarević. Sestrinstvo manastira nadaleko je poznato po proizvodnji različitih lekovitih melema, čajeva i tinktura koji su u ponudi posetiocima manastira. U podnožju Boračkog krša skrivena je stara srednjovekovna crkva nestvarne lepote. Za korisnike Doma organizuju se povremene posete manastiru Kamenac i srednjovekovnoj crkvi u Borču.
U Kniću se nalazi Turistička organizacija opštine Knić kao i Centar za kulturu i biblioteka. Turistička organizacija opštine Knić svake godine organizuje mnogobrojne zabavne i kulturno-umetničke događaje među kojima su najpoznatiji Foto safari “Gruža - Borač - Knić”, “Vašari u Kniću – Knićansko leto”, Konkurs za najlepše dvorište opštine Knić, zatim likovne kolonije, izložbe. Korisnicima Doma Niveus tim dostupno je članstvo u biblioteci kao i mogućnost poseta mnogobrojnim kulturno- umetničkim manifestacijama u ovom kraju. Preko puta Doma za odrasla i starija lica Niveus tim nalazi se hotel Ravni gaj koji raspolaže saunom i otvoreno-zatvorenim bazenom sa temperaturom vode od 28-31 stepena. U zavisnosti od interesovanja korisnika, zdravstvenog stanja i epidemioloških prilika, organizovaće se posete bazenu. U bogatoj turističkoj ponudi i prirodnim lepotama opštine Knić mogu da uživaju kako korisnici, tako i srodnici i prijatelji naših korisnika. Ukoliko dolazite iz daleka i želite predah i višednevno druženje sa vašim najmilijima, spremni smo da izađemo u susret i rezervišemo Vam sobu u hotelu Ravni gaj.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Ako nastavite da koristite naše veb-stranice, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića.